Med bivanjem v Vili Prešeren boste prav v srcu Bleda – jutranji pogled s terase na čudovito Blejsko jezero in otok, le streljaj proč pa znameniti Blejski grad ter cerkev Sv. Martina. Predlagamo da vse bližnje znamenitosti in prelepe kotičke raziskujete peš ali na kolesu, avto pa pustite varno parkiran pri naši Vili.

Sprehod ali tek okrog jezera

Tudi tisti, ki niso ljubitelji teka, se strinjajo, da je jutranji sprehod ali tek okrog jezera nekaj čudovitega. Jutranje meglice nad jezerom, lepa narava in družba labodov vas bo navdušila! Jezero lahko raziskujete tudi na čolnu. Poleti pa lahko v njem zaplavate in se ohladite.

Če se vse to sliši preveč aktivno, lahko vedno izberete dve zelo udobni možnosti – vožnjo s kočijo okrog jezera ali obisk otoka s tradicionalno pletno.

Odkrivanje zgodovine Bleda

Blejski grad je najstarejši grad na Slovenskem, ki vas bo navdušil s pestro preteklostjo, poleg muzeja, pa lahko na gradu obiščete tudi grajsko tiskarno ter grajsko vinsko klet. Dan lahko zaključite v restavraciji z osupljivim razgledom na jezero in otok.

Okoliški hribi s čudovitimi razgledi

Straža je hrib na drugi strani jezera in nudi vrsto aktivnosti – adrenalinski park, poletno sankanje in trim stezo, ker so že označene postaje, kjer lahko naredite razne vaje za moč. Ves čas pa boste imeli čudovit razgled. Poleg Staže sta izjemno znana hriba tudi Ojstrica in Osojnica, ki imata čudoviti razgledni točki in ni skrivnost, da največ je bilo največ znamenitih fotografij Bleda narejeno prav s teh vrhov.

S kolesom po okoliških vasicah

Spoznajte lokalno okolje in se s kolesom podajte na krožno pot po okoliških vasicah, ki ponujajo veliko kotičkov za piknik, ponekod pa lahko tudi kupite domače izdelke, zelenjavo, med… Ustavite se lahko tudi ob Savi Dolinki in Savi Bohinjski, ki se nedaleč proč od Bleda združita v eno.

Športne aktivnosti v vsakem letnem času

Bled in okolica sta raj za športne navdušence, saj lahko izbirate med raznolikimi poletnimi in zimskimi aktivnostmi. Več o njih si lahko preberete TUKAJ.

Za vse aktualne informacije obiščite spletno stran www.bled.si ali pa Turistični info center Triglavska roža.